Sofiethufvesson

Sofie Thufvesson

En erfarenhet rikare

Under en tid har jag samlat på mig mycket tankar och känslor som jag inte riktigt kommit underfund med. Jag har inte fått ut dem i varken ord eller skrift som jag velat eller gjort tidigare. Helgen som nyss passerat spenderade jag med en vän jag träffar ganska sällan på grund av att vi bor så långt ifrån varandra. Det kändes så kul och skönt att kunna umgås på samma sätt som vi gjorde förr. Då gick vi på folkhögskola och bodde i samma rum under sex månader. Vissa personer säger det bara “klick” med.

Vi hade en konversation i helgen som jag inte riktigt kunnat släppa. Vi pratade om vänner som man känt många år som man tror att man ska vara vän med hela livet. Min erfarenhet de senaste åren har bevisat på att det inte alls behöver vara så. För ca två år sedan minns jag att jag tänkte att dem vännerna jag hade då, trodde jag att jag skulle vara vän med livet ut. Så blev det inte. Det är tråkigt när sådant händer, men jag tror också att det inte alltid behöver vara dåligt. Det kan till och med vara nyttigt för en.

Summan av kardemumman är att jag har lärt mig att ta vara på stunder jag får med nära&kära ännu mer än tidigare. Det är viktigt att jobba på sina relationer. Vilken det än är.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sofiethufvesson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sanna

    Det är inte alltid lätt med vänner. Man får bara inse att det förändras men några av de gamla vännerna kommer man alltid att ha kvar 🙂

stats